En glad og ulykkelig dag: OL er skrinlagt

Det blir ikke noe OL i Tromsø. Det ble for dyrt. Idrettsstyret sa nei. Trond Giske har toet sine hender, og stemmer i. Arild Hausberg, ordfører i Tromsø, kaller dagen hans verste noensinne. Og her i Nord hyles det om at hele greia bare er nok et eksempel på at makteliten i Oslo rett og slett driter i Nord-Norge. Nordlys, kampanjeavisen for Tromsø Romsa 2018, kommer sikkert til å kjøre en ekstra utgivelse i dag der oslofiffen får høre noen skikkelige banneord. Satan i helvete, satans søringa, satans idiota!!! Jeg ser det for meg allerede.

Jeg bare konstaterer at Tromsø OL så langt har kostet Tromsø kommune rundt 50 millioner kroner. Og at halve rådhuset har sittet på pinne for denne saken i flere år. De har jobbet ræva av seg der inne. Og Ordføreren har reist verden rundt for å overbevise folket om at Tromsø OL bare skulle bli så supert.

Dette er den samme ordføreren som bare med et skuldertrekk kuttet 40 millioner i helse og omsorg i Tromsø kommune. Og da var en han nesten ikke furten engang. Han kalte det «nødvendig» og «riktig». De gamle og syke får klare seg selv. Ordføreren har da viktigere ting å ta seg av.

Jeg må få minne om: Tromsø OL – altså bare søknadsprosessen – kostet kommunen millioner. Samme kommune som i høst kuttet 40 millioner i helse og omsorgssektoren. Kutt som ble foretatt med et skuldertrekk. Men når man ikke får speile seg i glansen av et OL, kutte noen snorer, snakke litt med de kongelige – ja da blir man bare så eitrende FORBANNA!!!!!

Altså: så du får det inn med teskje: Nei til OL: EITRENDE FORBANNA!!!!!!!!!!!! Kutt i Helse og omsorg: Whatever… Mer kaffe, Arild?

Dette er en gledens dag for alle som synes kommunen burde konsentrere seg om å sikre et brukbart helsetilbud til de gamle, syke og pleietrengende før kommunen i det hele tatt arrangerer så mye som en bygdefest. Dette er en sorgens dag for alle oss som skjønner at kommunen mye heller konsentrerer seg om å arrangere idrettsfester for fiffen framfor å sikre innbyggerne gode tjenester innen helse, omsorg og skole.

Det handler om prioriteringer. Sannheten har kommet for en dag.

Annonser

Frisk og kronisk syk
Hvordan oppleves det å ha en sykdom som aldri går over?

Kronisk
Om erfaringer med norsk helsevesen, NAV, forsikringsselskap og forventninger og reaksjoner til mennesker med usynlige handikap.

På forsiden nå

Gikt.no utgis av Peter Andre Jensen AS
Org nr 997883004 MVA | Tlf 95 96 95 43 | post@peterandrejensen.no